Detta är ett enormt meningsfullt ämne för de flesta säng köpare så det är viktigt att vi diskuterar detta tidigt i vår guide. Madrasspriser (Queen size) i Australien varierar från $99 hela vägen förbi $20,000, så det är förståeligt att många av oss är osäkra på vad som är en rimlig summa pengar att spendera på sängar.

Generellt sett kan du få en bra madrass för $1000 – $2000 (Queen size). Nu måste vi betona att detta är en mycket allmän regel, och hur mycket pengar du spenderar på en ny Madrass kommer att vara unik för dina individuella behov, preferenser och livssituation på sängar.

Om du är glad att spendera mer än $2000, kommer kvaliteten och hållbarheten hos en madrass i allmänhet att öka med Tempur bäddmadrasser. Med detta sagt skulle vi vara försiktiga när du flyttar in i $5,000 plus-sortimentet. Vi tror inte att du måste spendera tusentals dollar för att få en bra madrass och sängtillbehör.

Du kan läsa mer här om prishänsyn när du köper en ny madrass och bäddmadrasser.

När det gäller sängen (bas) varierar priserna från under $100 upp till flera tusen. Enligt vår erfarenhet kan du få en mycket bra (queen size) sängbas för $ 500 – $1000 (Se vidare diskussion om sängbaser i latex bäddmadrasser).