I princip alla som vill lysa upp sitt leende kan dra nytta av blekning av tänderna. Patienter med tänder som är fläckade på grund av ålder, cigarettrökning eller andra yttre färgningselement är enastående utsikter för tändning. Forskningsstudie tyder på att tandblekning är helt effektiv hos mer än 78% av individerna. När tandblekning fortsätter att expandera i överklagande, fortsätter studien rakt in i alla typer av blekningssystem.

Tandblekning är inte irreversibel och fungerar också genom att bli av med de organiska materialen i emaljen genom att lösa upp dem med ett peroxidderivat. På samma sätt är tandblekning bara effektivt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudsakliga former för tandblekning: professionell vitare och även tänderlättande set.

Specialist Tandblekning

En av de mest pålitliga och säkraste metoderna för tandblekning är den tandläkare-övervakade behandlingen. Först kommer tandvårdsexperten att ta reda på om du är en kandidat för tänderlättnad samt vilken typ av blekningssystem som skulle ge de mest effektiva resultaten. Tandläkaren måste också diskutera vad du personligen kan förvänta dig för din privata omständighet. Före tandlättningsbehandlingen rengör de flesta tandläkare tänderna, fyller alla typer av håligheter och ser till att individens tandkött är friska.

Tandexperter rekommenderar vanligtvis att försöka bleka tänder från början för att undvika kravet på ännu mer invecklat kosmetiskt jobb. Komplikationer som kan uppstå vid specialblekning av tänder är sällsynta och är i allmänhet mindre till sin natur. Sammantaget är tandblekning under specialistövervakning en effektiv teknik för blekning av tänderna.

Tandblekningssatser

Ett valsteknik för professionell tändbelysning är att använda ett tandblekningssystem eller ett set. De flesta tandblekningskit innehåller en blixtgel som placeras i munstycken som passar över dina tänder under olika tid. I genomsnitt ger tandblekningssatser av hög kvalitet dig cirka 500 till 800 dollar. Tandbelysningssystem i budgetplanen börjar på cirka 29,95 dollar, även om de i allmänhet är mycket mindre effektiva.

Den amerikanska tandvårdsorganisationen har godkänt sitt godkännande för vissa tandblekningsprodukter, så se till såväl som att leta efter ADA-märket för godkännande om du ska köpa ett blekpaket. Det är viktigt att tillverkarens instruktioner följs exakt när du använder ett hemtandblekningspaket. Använd inte en tandblekningsprodukt i mer än 2 veckor utan att prata med en tandläkare.

Negativa aspekter och även Begränsningar av Pearly Whites Lightening

Även om tandblekning är mycket tillförlitligt kan det finnas kortvariga nackdelar, såsom värkande parodontala eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och tandfyllningar återgår bara till sin ursprungliga färg. de lindrar inte ytterligare med professionell tandblekning. Olika fläckar behöver olika tjänster, av den anledningen är det mycket viktigt att ha en bedömning hos en tandvårdspersonal innan du testar en tandblekningsprodukt.

Medan tandblekning ger ljusare leenden är vissa individs förväntningar extremt höga och de är besvikna över resultaten.

Forskning fortsätter direkt i alla typer av blekningssystem. Som ett resultat av dess prestanda kommer tandblekning säkert att fortsätta växa i popularitet. Normal tandrengöring av tandläkare kommer säkert att hjälpa till att upprätthålla tandblekningens bestående framgång.

Tänk på att tänder bli ljusare om dina tänder blir mörkare från ålder, kaffe, te eller rökning.